Almindelige betingelser

Artikel 1 – Definitioner
I disse betingelser forstås ved:

  1. Fortrydelsesperiode: den periode, hvor forbrugeren kan gøre brug af sin fortrydelsesret;

  2. Forbruger: den fysiske person, der ikke handler i udøvelse af erhverv eller virksomhed og som indgår en fjernsalgsaftale med virksomheden;

  3. Dag: kalenderdag;

  4. Varighedsaftale: en fjernsalgsaftale vedrørende en række produkter og/eller tjenester, hvis leverings- og/eller købsforpligtelse er spredt over tid;

  5. Varigt medium: ethvert middel, som gør det muligt for forbrugeren eller virksomheden at lagre oplysninger, der er rettet til ham personligt, på en måde, der muliggør fremtidig konsultation og uændret gengivelse af de lagrede oplysninger;

  6. Fortrydelsesret: muligheden for forbrugeren til at afstå fra fjernsalgsaftalen inden for fortrydelsesperioden;

  7. Virksomhed: den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter og/eller tjenester til forbrugere via fjernsalg;

  8. Fjernsalgsaftale: en aftale, hvor der inden for et af virksomheden organiseret system til fjernsalg af produkter og/eller tjenester, op til og med indgåelsen af aftalen, udelukkende gøres brug af en eller flere teknikker til fjernkommunikation;

  9. Teknik til fjernkommunikation: midler, der kan anvendes til at indgå en aftale, uden at forbruger og virksomhed er samlet i samme rum;

  10. Almindelige betingelser: de nuværende almindelige betingelser for virksomheden.


Artikel 2 – Fortrydelsesret ved levering af produkter

  1. Ved køb af produkter har forbrugeren mulighed for at ophæve aftalen uden at angive nogen grund inden for 14 dage.

  2. Denne fortrydelsesperiode starter dagen efter, at forbrugeren eller en på forhånd udpeget tredjepart, som ikke er transportøren, har modtaget produktet.

  3. Hvis:
    a. forbrugeren har bestilt flere produkter i samme ordre, og disse leveres separat, starter fortrydelsesperioden dagen efter, at forbrugeren eller en af forbrugeren udpeget tredjepart har modtaget det sidste produkt.
    b. leveringen af et produkt består af flere forsendelser eller dele, starter fortrydelsesperioden dagen efter, at forbrugeren eller en af forbrugeren udpeget tredjepart har modtaget den sidste forsendelse eller del.
    c. aftalen går ud på regelmæssig levering af produkter over en bestemt periode, starter fortrydelsesperioden dagen efter, at forbrugeren eller en af forbrugeren udpeget tredjepart har modtaget det første produkt.


Artikel 3 – Forpligtelser fra forbrugerens side under fortrydelsesperioden

  1. I fortrydelsesperioden skal forbrugeren håndtere produktet og emballagen med omhu. Han må kun pakke produktet ud eller bruge det i det omfang, det er nødvendigt for at vurdere, om han ønsker at beholde produktet.

  2. Hvis han gør brug af sin fortrydelsesret, returnerer han produktet med alt medfølgende tilbehør og – hvis det med rimelighed er muligt – i original stand og emballage til virksomheden, i overensstemmelse med de af virksomheden givne rimelige og klare instruktioner.


Artikel 4 – Brug af fortrydelsesret og omkostninger herved

  1. Hvis forbrugeren ønsker at gøre brug af sin fortrydelsesret, skal han inden for fortrydelsesperioden give virksomheden besked om dette.

  2. Forbrugeren skal returnere produktet så hurtigt som muligt, men senest 14 dage efter dagen, hvor han meddelte virksomheden, at han benytter fortrydelsesretten.

  3. Forbrugeren returnerer produktet med alt leveret tilbehør, hvis det er med rimelighed muligt i original stand og emballage og i overensstemmelse med de af virksomheden givne rimelige og klare instruktioner.

  4. Risikoen og bevisbyrden for korrekt og rettidig udøvelse af fortrydelsesretten påhviler forbrugeren.

  5. Forbrugeren bærer de direkte omkostninger ved returneringen af produktet. Hvis virksomheden ikke har oplyst, at forbrugeren skal bære disse omkostninger, eller hvis virksomheden oplyser, at den selv vil bære omkostningerne, behøver forbrugeren ikke at bære returneringsomkostningerne.

  6. Hvis forbrugeren udtrykkeligt har anmodet om, at ydelsen påbegyndes under fortrydelsesperioden, skal forbrugeren betale for den del af ydelsen, der allerede er udført på tidspunktet for fortrydelsen.


Artikel 5 – Udelukkelse af fortrydelsesret
Virksomheden kan udelukke fortrydelsesretten for følgende produkter, men kun hvis virksomheden tydeligt har angivet dette i tilbuddet, eller i tide før aftalens indgåelse:

  1. Produkter fremstillet efter forbrugerens specifikationer, som ikke er præfabrikerede og som fremstilles på baggrund af en individuel valg eller beslutning fra forbrugeren, eller som tydeligt er beregnet til en bestemt person.

  2. Forseglede produkter, som af hensyn til sundhedsbeskyttelse eller hygiejne ikke er egnede til returnering og hvor forseglingen er blevet brudt efter levering.

  3. Produkter, som efter levering på grund af deres natur er uigenkaldeligt blandet med andre varer.

    Artikel 6 – Prisen

    1. I den gyldighedsperiode, der er angivet i tilbuddet, forhøjes priserne på de tilbudte produkter og/eller tjenester ikke, bortset fra prisændringer som følge af ændringer i momssatser.

    2. Uanset foregående afsnit kan virksomheden tilbyde produkter eller tjenester, hvis priser er bundet til udsving på det finansielle marked og som virksomheden ikke har indflydelse på, med variable priser. Denne binding til udsving og det forhold, at angivne priser er målpriser, angives i tilbuddet.

    3. Prisforhøjelser inden for 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis de er en følge af lovmæssige regler eller bestemmelser.

    4. Prisforhøjelser fra 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis virksomheden har aftalt dette og:
      a. de er en følge af lovmæssige regler eller bestemmelser; eller
      b. forbrugeren har ret til at opsige aftalen med virkning fra den dag, hvor prisforhøjelsen træder i kraft.

    5. Priser angivet i tilbuddet på produkter eller tjenester er inklusive moms.


    Artikel 7 – Overensstemmelse og garanti

    1. Virksomheden garanterer, at produkterne og/eller tjenesterne overholder aftalen, de i tilbuddet angivne specifikationer, rimelige krav til brugbarhed og/eller brugbarhed og de eksisterende lovbestemmelser og/eller offentlige forskrifter på datoen for aftalens indgåelse.

    2. En af virksomheden, producenten eller importøren stillet garanti begrænser ikke de juridiske rettigheder og krav, som forbrugeren kan gøre gældende mod virksomheden på grundlag af aftalen.


    Artikel 8 – Levering og udførelse

    1. Virksomheden vil udvise den størst mulige omhu ved modtagelse og udførelse af produktbestillinger og ved vurdering af anmodninger om levering af tjenester.

    2. Leveringsstedet er den adresse, som forbrugeren har oplyst til virksomheden.

    3. Under hensyntagen til det, der er angivet i artikel 4 i disse almindelige betingelser, vil virksomheden acceptere og levere ordrer hurtigst muligt, men senest inden for 30 dage, medmindre der er aftalt en længere leveringsfrist. Hvis leveringen er forsinket, eller hvis en ordre ikke eller kun delvist kan udføres, vil forbrugeren blive underrettet om dette senest 30 dage efter, at han har afgivet ordren. Forbrugeren har i så fald ret til at ophæve aftalen uden omkostninger og ret til eventuel erstatning.

    4. Efter ophævelse i overensstemmelse med det foregående punkt vil virksomheden straks tilbagebetale det beløb, som forbrugeren har betalt.

    5. Risikoen for beskadigelse og/eller bortkomst af produkter påhviler virksomheden indtil leveringstidspunktet til forbrugeren eller en af forbrugeren udpeget og til virksomheden kendt repræsentant, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt.


    Artikel 9 – Betaling

    1. Medmindre andet er aftalt, skal de beløb, som forbrugeren skylder, betales inden for 7 arbejdsdage efter start af fortrydelsesperioden som nævnt i artikel 6, stk. 1. Ved en aftale om levering af en tjenesteydelse starter denne periode efter, at forbrugeren har modtaget bekræftelsen på aftalen.

    2. Forbrugeren har pligt til straks at rapportere unøjagtigheder i betalingsoplysningerne til virksomheden.

    3. Ved manglende betaling fra forbrugerens side har virksomheden, med forbehold af lovmæssige begrænsninger, ret til at opkræve de rimelige omkostninger, som er blevet gjort kendte på forhånd for forbrugeren.


    Artikel 10 – Klageprocedure

    1. Virksomheden råder over en tilstrækkeligt offentliggjort klageprocedure og behandler klagen i overensstemmelse med denne klageprocedure.

    2. Klager over udførelsen af aftalen skal inden for rimelig tid, fuldstændigt og klart beskrevet, indgives til virksomheden, efter at forbrugeren har opdaget manglerne.

    3. Indgivne klager vil blive besvaret inden for en frist på 14 dage fra modtagelsesdatoen. Hvis en klage kræver en længere behandlingstid, vil virksomheden inden for 14 dage svare med en bekræftelse på modtagelsen og en angivelse af, hvornår forbrugeren kan forvente et mere uddybende svar.

    4. Hvis klagen ikke kan løses i gensidig konsultation, opstår en tvist, som er omfattet af tvistbilæggelsesproceduren.


    Artikel 11 – Tvister

    1. Aftaler mellem virksomheden og forbrugeren, som disse almindelige betingelser vedrører, er udelukkende underlagt belgisk lov.


    Artikel 12 – Supplerende eller afvigende bestemmelser
    Supplerende bestemmelser eller bestemmelser, der afviger fra disse almindelige betingelser, må ikke være til skade for forbrugeren og skal være skriftligt eller på en sådan måde, at de på en tilgængelig måde kan lagres af forbrugeren på et varigt medium.


    Artikel 13 – Ændring af de almindelige betingelser
    Ændringer i disse betingelser træder kun i kraft, efter at de er offentliggjort på passende måde, med forbehold af at ved ændringer under aftalens løbetid gælder den for forbrugeren mest favorable bestemmelse.

    Artikel 14 – Immaterielle rettigheder

    1. Kunden skal fuldt ud respektere alle immaterielle rettigheder, som tilkommer Ultranior og/eller tredjeparter.

    2. Uden forudgående skriftlig eller elektronisk tilladelse fra Ultranior må kunden ikke kopiere, offentliggøre, reproducere eller på anden måde bruge produktinformation, tekster, logoer, varemærker, handelsnavne og billeder, som Ultranior ejer rettighederne til.


    Artikel 15 – Beskyttelse af personoplysninger
    Ultranior behandler kundens (person)oplysninger i overensstemmelse med gældende love og regler om beskyttelse af personoplysninger og i overensstemmelse med Ultranior’s privatlivspolitik, som kunden kan finde på hjemmesiden.